1- دستگاه کباب زن دستی
این نوع دستگاه که از آن به عنوان کباب زن خانگی نیز نام برده می شود، همانطور که از اسمش پیداست بصورت دستی کار می کند و به درد ظهر جمعه و مهمانی های خانوادگی می خورد. با استفاده از این دستگاه حتی کسانی که هیچ تبحر خاصی در آشپزی و کباب سیخ کردن نداشته باشند نیز می توانند کباب های حرفه ای به سیخ بزنند؛ ضمن اینکه طول و ضخامت کباب ها یکدست و یک اندازه در می آید و این موضوع باعث می شود که کباب ها هنگام پخت از سیخ نریزند و مهم تر از همه اینکه تمام بخش های کباب به خوبی و بطور یکسان پخته شود. همچنین از مزایای دیگر این کباب زن این است که که فلزی بودن آن باعث می شود دستگاه بوی گوشت به خود نگیرد.
این نوع کباب سیخ کن ها خودشان دوباره به دو نوع برقی و معمولی تقسیم می شوند که در ادامه درباره ی آنها توضیح می دهیم.
2- کباب زن دستیِ برقی
این نوع کباب زن که برق کار می کند، مناسب نگهداری و استفاده در منزل است. جنس این نوع دستگاه از فلز (معمولا آلومینیوم) و جنس محفظه ی کباب سیخ کن آن تفلون نچسب است. جنس فلزی این دستگاه باعث عمر مفید و طولانی آن می شود و می توانید با خیال راحت تا سال ها از آن استفاده کنید. استفاده از این دستگاه به نیروی دست زیادی نیاز ندارد و می توانید با آن در یک ساعت تا 100 سیخ کباب سیخ کنید. از برق موجود در این دستگاه برای گرم کردن محفظه ی کباب سیخ کن آن استفاده می شود که این گرم کردن بسته به آبی بودن یا نبودن دستگاه، طرز کار متفاوت دارد و این به آن معناست که کباب زن دستی برقی شامل دو نوع آبی و معمولی می شود:
- نوع معمولی یا غیرآبی: به این صورت است که درون دستگاه یک heater (گرم کننده) تعبیه شده است و زمانی که دستگاه به برق وصل می شود، محفظه ی کباب سیخ کن گرم شده و با دادنِ گرمای کافی به مایه کباب باعث می شوند که مایه به سیخ بچسبد و سپس سیخ کباب را به راحتی از درون محفظه جدا کنید. همچنین بعضی از این کباب سازها این قابلیت را دارند که در جاهایی مثل پیکنیک و محیط بیرون از خانه که دسترسی به برق نداشته باشید، دستگاه را روی اجاق گاز یا گاز پیکنیکی قرار دهید تا گرم شود.
- نوع آبی: در این مدل به جای heater که در مدل معمولی موجود بود، از یک محفظه ی آب استفاده می شود؛ به این صورت که ابتدا باید مقداری آب درون محفظه ی مخصوص آن بریزید؛ سپس با اتصال دستگاه به برق، آب درون محفظه می جوشد و باعث گرم کردن محفظه ی کباب سیخ کن می شود که مانند نوع قبل، مایه ی کباب را به درستی سیخ زده و می توانید به راحتی کباب سیخ زده شده را از درون دستگاه در بیارید. بطور کلی نوع معمولی کباب زن دستی برقی رایج تر از نوع آبی آن می باشد.
3- کباب زن اتوماتیک
این کباب سیخ کن در واقع نوع صنعتی این دستگاه محسوب می شود که برای استفاده در رستوران، کترینگ، تالارها و آشپزخانه های صنعتی مناسب است و مطابق با استانداردهای بین المللی ساخته شده است. این دسته از کوبیده زن ها ابعاد بزرگی دارند و بصورت ایستاده یا رومیزی موجود هستند. رستورانها با کمک این دستگاه می توانند کباب های بهداشتی تر و باکیفیت تری به مشتریان خود ارائه کنند. از سوی دیگر نیز، وجود این دستگاه در رستوران ها باعث می شود که به تعداد کمتری کارگر نیاز پیدا کنید و سرعت کار هم بالا می رود. همچنین می تواند تاثیر بسزایی در افزایش سودآوری و بهروری در رستوران ها و آشپزخانه ها داشته باشد.