Advert details
Description
واد اولیه دستکش لاتکس یک ماده شیری رنگ است که لاتکس نام دارد. این ماده از یک درخت خاص که Hevea Brasiliensis نام دارد گرفته می شود. دستکش لاتکس امروزه به قدری معروف و شناخته شده است که در بسیاری جاها مدام از آن استفاده می شود. اما اولین بار این دستکش ها در سال 1889 میلادی ساخته و استفاده شدند. علت ساخت و تولید این دستکش ها برای استفاده درمانی بود. دستکش لاتکس ساخته شد تا در صنعت بهداشت و درمان استفاد شود. بیشترین و مهم ترین استفاده ای که از این دستکش ها شد برای جراحی بود. به همین دلیل این نوع دستکش ها به دستکش جراحی معروف شدند.
به منظور استفاده راحت تر از دستکش جراحی لاتکس از پودرهایی استفاده می شود. همچنین ممکن است که دستکش در طی مراحل تولید خیس شود یا در گردهایی قرار گیرد. به این ترتیب راحت تر می توان آن را دست کرد. پودرهایی که برای ساخت دستکش جراحی لاتکس استفاده می شوند به طور معمول ربنات کلسیم، پودر تالک، تنوعی از محصولات نشاسته، و ترکیبی از تالک، هاگ و پودر لیکاپدیم (Lycopodium) هستند.
اولین بار از ماده ای به نام لیکاپدیم به عنوان روان کننده در این دستکش ها استفاده شد. اما این ماده تنها برای چهار دهه استفاده شد. چرا که مشخص شد مضراتی برای کاربر دارد. تولید کنندگان پس از این که متوجه مضرات این ماده شدند از پودر تالکم به عنوان جایگزین در تولید دستکش لاتکس استفاده کردند. این ماده غیر قابل جذب و در واقع غیر جاذب بود. به همین دلیل برای کاربر ضرری نداشت. اما در دهه چهارم مشخص شد که تالکم نیز ضررهایی دارد! عوارض این ماده چسبندگی و گرانولوما بود.
کاربرد دستکش لاتکس
خرید دستکش لاتکس برای محیط های آزمایشگاهی و استفاده های دقیق پزشکی رایج است. این دستکش ها انعطاف پذیر هستند و خاصیت کشسانی فوق العاده بالایی دارند. همچنین ساخت آنها به گونه ای است که به راحتی نمی توان آنها را پاره کرد. خطرات محیطی را برای پزشک و جراح به حداقل می رسانند. در حال حاضر دستکش لاتکس به عنوان بهترین دستکش قابل استفاده برای محیط های آلوده پزشکی مانند بیمارستان ها به حساب می آید. در همه کشورهای جهان برای اعمال جراحی باز و… از دستکش لاتکس استفاده می شود. چرا که امکان عبور آلودگی های بیماری زا از این دستکش ها به هیچ وجه وجود ندارد.
Location
اصفهان-خیابان امام خمینی - جنب درمانگاه آریا - کوی مولوی - بن بست بوعلی - طبقه اول-زکریا طب